GOOD LIFE

Μάθε γιατί αν θέλεις να αδυνατίσεις η άνοιξη αποτελεί την ιδανική εποχή να το κάνεις

Αν θέσεις ως στόχο να χάσεις κιλά φέτος την άνοιξη, όχι μόνο θα δεις το σώμα σου να είναι πιο... τέλειο για να εξορμήσεις στις παραλίες το καλοκαίρι, αλλά θα ανακαλύψεις πως αυτή η εποχή του χρόνου, μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο στο αδυνάτισμα.

Σε άρθρο του tlife.gr διαβάσαμε τους τρόπους με τον οποίο η άνοιξη μπορεί να σε βοηθήσει στο κεφάλαιο "αδυνάτισμα".

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Μπορεί ο χειμώνας να είναι η ιδανική εποχή για αποξηραμένα φρούτα, αφού αρκετά από τα αγαπημένα σου δεν μπορείς να τα βρεις στη φρέσκια εκδοχή τους, όμως, η Άνοιξη φημίζεται για την πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Φρούτων με έντονο χρώμα και γεύση, λαχανικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές. Μην ξεχνάς ότι σε λίγο καιρό στην κουζίνα σου θα βρίσκονται οι κατακόκκινες φράουλες. Εσύ απολαμβάνεις τις βιταμίνες και τα θρεπτικά τους συστατικά, όσο αυτά φροντίζουν τη σιλουέτα σου.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η επιθυμία για φαγητό πέφτει
Μπορεί να θεωρούσες ότι πρόκειται για αστικό μύθο, όμως, οι ειδικοί τείνουν να επιβεβαιώσουν αυτή την (τόσο ευεργετική για τη γραμμή σου) θεωρία. Στην προσπάθεια του το σώμα σου να ελέγξει την θερμοκρασία του, μειώνει την όρεξη σου, αλλά και τη συχνότητα που θες να απολαμβάνεις ένα πλήρες γεύμα. Και κάπως έτσι, ο αριθμός στη ζυγαριά πέφτει.

Μαγειρεύεις light
Σε συνέχεια του προηγούμενου πλεονεκτήματος και σε συνδυασμό με το ότι σπίτι είμαστε, άρα περισσότερο χρόνο να ετοιμάσουμε τα γεύματα μας έχουμε, αυτός ο λόγος φροντίζει τη σιλουέτα σου ακόμα περισσότερο. Τα λιπαρά συστατικά φεύγουν από το οπτικό σου πεδίο (άρα και από τα πιάτα σου) και πλέον χορταίνεις με πιάτα που όχι μόνο δεν σε βαραίνουν, αλλά σε αδυνατίζουν.

Ο καιρός καλυτερεύει και η διάθεση σου να γυμναστείς επίσης
Σου έχει συμβεί αμέτρητες φορές. Να ξυπνήσεις με όρεξη να γυμναστείς, αλλά ο κρύος καιρός δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος σου. Την Άνοιξη όλα αλλάζουν. Εσύ φοράς τα αθλητικά σου, στέλνεις το κατάλληλο sms και η μέρα που όλο και μεγαλώνει σε προσκαλεί στην πιο ευχάριστη γυμναστική, προσφέροντας σου τις απαραίτητες ανάσες οξυγόνου και ελευθερίας. Και κάπως έτσι, τα κιλά χάνονται!

H Βιταμίνη D, είναι ο καλύτερος σύμμαχος
Ο ήλιος ξεπηδά από τα σύννεφα, εσύ προσθέτεις περισσότερες τροφές πλούσιες στην πιο γνωστή βιταμίνη στη διατροφή σου και κάπως έτσι το σώμα σου απολαμβάνει (σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τους χειμερινούς μήνες) τα οφέλη της βιταμίνης D. Ένα από αυτά; Να ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου.

Ενυδατώνεσαι!
Μπορεί να το προσπάθησες αρκετά και το χειμώνα, όμως, η αύξηση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τη σκέψη ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, σε κάνουν να καταναλώνεις περισσότερα υγρά. Νερό, χυμούς, smoothies. Τίποτα καλύτερο για τη σιλουέτα σου. 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!