GOOD LIFE

Κάνεις νηστεία; Δες τρεις γευστικές και άκρως υγιεινές προτάσεις για πρωινό

Καθώς οδεύουμε πλέον προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, ολοένα και περισσότερα άτομα επιλέγουν να νηστέψουν και να απέχουν από τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά.

Φυσικά ακόμα και την περίοδο της νηστείας, υπάρχουν πολλές νηστίσιμες και άκρως γευστικές τροφές και μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών είναι και άκρως υγιεινές όπως τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαδερά φαγητά με λαχανικά, οι σαλάτες, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και πολλά άλλα.


Στο κεφάλαιο πρωινό, μάλιστα υπάρχουν τρεις άκρως γευστικές και υγιεινές λύσεις για να νηστέψετε και να αποκομίσετε και ενέργεια και να μην χάσετε πόντους σε απόλαυση.


Γάλα καρύδας με δημητριακά


Αν συνηθίζετε να τρώτε το πρωί γάλα με δημητριακά, στη νηστεία μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζωικής προέλευσης γάλα με γάλα καρύδας. Το γάλα καρύδας περιέχει υδατανθράκες, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα που μέσω διαδικασιών μετατρέπονται σε μονολαυρίνη μία ουσία με αντιβακτηριδιακή δράση, βιταμίνες Β, C, Ε, Κ, μετάλλα (κυρίως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο), ιχνοστοιχεία (κυρίως σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό) και φυτικές ίνες. Αν δε το συνδυάσετε με δημητριακά ολικής άλεσης θα αποκομίσετε ακόμα περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία στη διατροφή σας. 


Ψωμί ολικής άλεσης με ταχίνι ή μέλι


Μια ακόμη τέλεια λύση για πρωινό είναι φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως (επίσης καλή πηγή υδατανθράκων που χαρίζουν ενέργεια και φυτικών ινών) που θα τις συνδυάσετε με μέλι ή ταχίνι.
Το μέλι είναι γνωστό πως προσφέρει πολλαπλά οφέλη και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση ενώ παρόμοιες και εξίσου σημαντικές είναι οι ιδιότητες και του ταχινιού.


Τοστ με αβοκάντο


Το λατρεύουν τα μοντέλα και καλά κάνουν αφού είναι το ιδανικό σνακ για δίαιτα καθώς το αβοκάντο τοστ παρέχει χρήσιμα για την υγεία καλά λιπαρά, βοηθά στο αίσθημα του κορεσμού και στη μείωση της πείνας, προσφέρει και την απαραίτητη πρωτεΐνη και είναι γευστικότατο. Πως θα το φτιάξετε; Είναι απλό. Φρυγανίστε μία φέτα ψωμί του τοστ και αλείψτε τη με πολτό του αβοκάντο. Μπορείτε να προσθέσετε ντομάτες ή λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

 

Και φυσικά μπορείτε όλα αυτά να τα συνδυάσετε και με χυμούς φρέσκων φρούτων

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!