GOOD LIFE

Τα 6 βήματα για να κάνεις detox μετά τις διακοπές σου

Την περίοδο των διακοπών σχεδόν όλοι, ακόμα και αυτοί που ακολουθούν την πιο αυστηρή ή ισορροπημένη διατροφή, κάνουν κάποια... ατασθαλία και υποκύπτουν σε πειρασμούς όπως τα γλυκά, τα παγωτά, το αλκοόλ κ.λπ Οπότε τώρα που οι διακοπές τελειώνουν καλό είναι να κάνετε μια αποτοξίνωση του οργανισμού σας, φροντίζοντας και πάλι τη διατροφή σας.

Η  Αναστασία Δουλγέρη, Κλινική Διαιτολόγος, Msc Διατροφής Αθλητών, Πτυχιούχος Χαροκόπειου Πανεπιστημίου είπε σε άρθρο του bestofyou.gr τις 6 βασικές κινήσεις θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

Πες ναι στο νερό

Αντιστάσου όσο μπορείς σε όλα τα άλλου είδους ροφήματα. Καφέδες, χυμούς (αν δεν είναι φυσικοί, έχουν πρόσθετα και ζάχαρη, αλλά ακόμη κι ένας φυσικός χυμός περιλαμβάνει τις θερμίδες σχεδόν τριών φρούτων οπότε καλύτερα να τα φας ολόκληρα) και κυρίως αλκοόλ. Μέσα στη μέρα εστίασε στην κατανάλωση νερού, ακόμα κι αν αυτό σε οδηγεί πιο συχνά στο να επισκεφτείς την τουαλέτα. Η σωστή ενυδάτωση πέρα γαλύτερο χρονικό διαστημα.ενισχύακκλαμβόλων των άλλων ενισχύει την ικανότητά σου να πειθαρχήσεις σε ένα πρόγραμμα περιορισμένων θερμίδων.

Όχι σε ζάχαρη και αλάτι

Δοκίμασε να εξαιρέσεις όχι απλώς τη ζάχαρη και το αλάτι που χρησιμοποιείς καθημερινά στη μαγειρική ή στα ροφήματά σου αλλά και οποιαδήποτε τροφή εμπεριέχει αυτά τα δύο συστατικά που ευθύνονται για την κατακράτηση. Καταπολέμησε τις λιγούρες σου με φρούτα εποχής αλλά και ανάλατους ξηρούς καρπούς.  Διάβασε κι αυτό: πώς να κάνεις αποτοξίνωση από τη ζάχαρη αν έφαγες πολλά γλυκά

Προτίμησε μαύρο πρωινό

Δηλαδή πλούσιο σε φυτικές ίνες όπως μαύρο ψωμί ή δημητριακά ολικής άλεσης. Θα σε κρατήσει χορτάτη και μακριά από παχυντικές θερμίδες μέχρι το μεσημεριανό σου γεύμα. Σε ενδιαφέρει κι αυτό: Ποιο είναι το ιδανικό πρωινό για χαμηλή χοληστερόλη

Ετοίμασε το μεσημεριανό σου από την προηγούμενη

Ιδιαίτερα αν δουλεύεις. Φρόντισε να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινό γίνεται και να εμπεριέχει σαλάτα. Αυτό θα σε βοηθήσει να τηρήσεις έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, να αποφύγεις να μείνεις νηστική στη δουλειά και να πέσεις με τα μούτρα στο οποιοδήποτε φαγητό το απόγευμα και να φας πιο ελαφρά το βράδυ.

Επίλεξε μια καλή πρωτεϊνη

Το ψάρι, το κοτόπουλο και το μοσχάρι θα σου προσφέρουν κορεσμό και θα ενισχύσουν το αίσθημα της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μην ξεχνάς τη σαλάτα

Τα λαχανικά είναι πάντα η πρώτη σου επιλογή, αν θέλεις ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ. Φτιάξε νουντλς από αγγούρι, σούπα από φυλλώδη λαχανικά ή ντοματίνια με ρόκα και πρόσθεσε την αγαπημένη σου πρωτεϊνη όπως κοτόπουλο, ψάρι, άπαχο τυρί, γαρίδες ή αβγό.

Οι παραπάνω τρόποι θα σε βοηθήσουν να δομήσεις ένα διαιτολογικό πρόγραμμα όχι μόνο φιλικό για τη σιλουέτα σου, αλλά και για την υγεία σου.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!