GOOD LIFE

Νέα μελέτη δείχνει πως Ελλάδα και Κύπρος είναι "παράδεισοι" για συνταξιούχους

Μια νέα μελέτη προσπάθησε να εντοπίσει τις πιο προσιτές χώρες του κόσμου για να συνταξιοδοτηθεί κανείς, εξετάζοντας παράγοντες όπως το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς και ο δείκτης κόστους ζωής και η Ελλάδα και η Κύπρος φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα.

Η Ελλάδα αποκαλύφθηκε ως η κορυφαία χώρα για συνταξιοδότηση, λόγω των πολλών ωρών ηλιοφάνειας, του προσδόκιμου ζωής των 81 ετών και των προσιτών εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με 6.358 συνολικό σκορ!

Η αναλυτική μελέτη βρίσκεται εδώ

Μια έκθεση των μεσιτών ασφαλίσεων ζωής Reassured αποκάλυψε τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιούχους το 2023 με βάση το κόστος ζωής, τις τιμές των ακινήτων, το προσδόκιμο ζωής, τα επίπεδα πληθυσμού, την ετήσια ηλιοφάνεια και το κόστος μεταφοράς.
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για μια προσιτή συνταξιοδότηση.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έμεινε πίσω, καταλαμβάνοντας την 85η θέση για τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση.

Με περισσότερες από 100 χώρες για να διαλέξει κανείς (όλες διαθέτουν διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής), η εύρεση της ιδανικής τοποθεσίας για να ζήσουν τα χρυσά τους χρόνια μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Αλλά ποια ακριβώς χώρα στον κόσμο είναι η καταλληλότερη από οικονομικής άποψης για όσους πρόκειται να ολοκληρώσουν την επαγγελματική τους ζωή;

Για να βοηθήσει, η Reassured, μεσίτης ασφαλίσεων ζωής, ανέλυσε έξι βασικούς παράγοντες που οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν όταν σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να αποκαλύψει τις πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση το 2023, χρησιμοποιώντας σταθμισμένες μετρήσεις για το κόστος ζωής, το κόστος διαμονής, το κόστος μεταφοράς, τα ετήσια επίπεδα ηλιοφάνειας, το προσδόκιμο ζωής και τον συνολικό πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Reassured μπορεί τώρα να αποκαλύψει τις 10 πιο προσιτές χώρες για συνταξιοδότηση:

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα, η οποία είναι ήδη ένας δημοφιλής προορισμός για συνταξιοδότηση, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή. Με 2.773 ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθυσμό άνω των 65 ετών, είναι σίγουρο οτι θα χαλαρώνετε με καλή παρέα.

Η Ελλάδα έχει χιονισμένα βουνά, χρυσές παραλίες, εξαιρετικό φαγητό και αρχαία ιστορία, δίνοντάς υπεραρκετά πράγματα για να εξερευνήσετε τώρα που ζείτε μια ζωή αναψυχής με περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας.

Δεύτερη στην κατάταξη είναι η Πορτογαλία, ένας κλασικός προορισμός τόσο για τους ομογενείς όσο και για τους συνταξιούχους, η Πορτογαλία φιλοξενεί μια πληθώρα δραστηριοτήτων φιλικών προς τη συνταξιοδότηση που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο. Η Πορτογαλία κατατάσσεται στην 9η θέση όσον αφορά τις ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας, λαμβάνοντας συνολικά 2.806, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης.

Η Ιταλία, πατρίδα μερικών από τις καλύτερες κουζίνες και τον καλύτερο πολιτισμό στην Ευρώπη, κατατάσσεται ως το 4ο καλύτερο σημείο συνταξιοδότησης. Με ένα σχετικά φθηνό κόστος διαμονής της τάξης των €511,92 ανά μήνα. Η Ιταλία έχει επίσης το τρίτο υψηλότερο ποσοστό προσδόκιμου ζωής στα 82 έτη και το δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό άνω των 65 ετών.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 7η θέση με σχετικά χαμηλό κόστος ζωής και υψηλό προσδόκιμο ζωής, το νησί της Αφροδίτης είναι ένας απίστευτος προορισμός για συνταξιούχους και όχι μόνο.

Αν επιθυμείτε κάτι πιο εξωτικό για τη συνταξιοδότησή σας, η Κούβα (6η), η Ιαπωνία (8η) και το Πουέρτο Ρίκο (10η) περιλαμβάνονται στους καλύτερους προσιτούς προορισμούς συνταξιοδότησης.

Ο Phil Jeynes, διευθυντής εταιρικής στρατηγικής της Reassured, σχολιάζει την έρευνα: "Με το σημερινό υψηλό κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί Βρετανοί αναζητούν να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να συνταξιοδοτηθούν. Η έρευνά μας εντόπισε μια σειρά από απίστευτους προορισμούς για να διαλέξετε για να ζήσετε αυτά τα χρυσά χρόνια με περισσότερα χρήματα στην τσέπη για να απολαύσετε τη ζωή σε μια νέα χώρα".

Την πλήρη έκθεση και τα στοιχεία μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση: https://www.reassured.co.uk/most-affordable-countries-to-retire-to/

 


Μεθοδολογία:

Αυτό το σύνολο δεδομένων κατατάσσει 100 χώρες, με βάση το πόσο καλές είναι για μια οικονομικά αποδοτική συνταξιοδότηση. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήθηκαν 6 διαφορετικοί παράγοντες. Αφού συλλέχθηκαν τα δεδομένα για τους παράγοντες, οι παράγοντες κανονικοποιήθηκαν, ώστε να δοθεί σε κάθε παράγοντα μια βαθμολογία μεταξύ 0 και 1. Στη συνέχεια σταθμίστηκαν, όπου ήταν απαραίτητο, καθώς ορισμένοι παράγοντες θεωρήθηκαν πιο σημαντικοί από άλλους. Στη συνέχεια, οι τιμές αθροίστηκαν για να δοθεί σε κάθε χώρα μια συνολική βαθμολογία 9. Οι πόλεις κατατάχθηκαν από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη, με βάση τη συνολική βαθμολογία τους. 

Οι παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι εξής

-Ετήσια ηλιοφάνεια - Ο μέσος αριθμός ωρών ηλιοφάνειας ανά έτος, είτε για τη μεγαλύτερη πόλη είτε για την πρωτεύουσα, σε κάθε χώρα.
-Προσδόκιμο ζωής - Το μέσο προσδόκιμο ζωής εντός της χώρας.
-Δείκτης Κόστους Ζωής - Ένας σχετικός δείκτης των τιμών των καταναλωτικών αγαθών, χωρίς να περιλαμβάνονται τα έξοδα διαμονής. Η τιμή που δίνεται είναι σχετική με την τιμή του κόστους διαβίωσης στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει κανονικοποιημένη τιμή 100. Συνεπώς, αν δίνεται μια τιμή 120, αυτό σημαίνει ότι το κόστος ζωής είναι 20% ακριβότερο από τη Νέα Υόρκη. 
-Κόστος διαμονής - Το μέσο μηνιαίο ενοίκιο σε ευρώ για ένα διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου εκτός των κέντρων των πόλεων. Τα δεδομένα αντλήθηκαν σε GBP και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ευρώ με συναλλαγματική ισοτιμία 1 GBP = 1,14 EUR στις 23/02/2023
-Κόστος μεταφοράς - Το μέσο κόστος μιας μηνιαίας κάρτας μεταφοράς εντός της χώρας. Τα δεδομένα αντλήθηκαν σε GBP και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ευρώ με συναλλαγματική ισοτιμία 1 GBP = 1,14 EUR στις 23/02/2023.
-% Πληθυσμός άνω των 65 ετών - Το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας που είναι άνω των 65 ετών.

Οι παράγοντες αναπροσαρμόστηκαν ως εξής:

-Ετήσια ηλιοφάνεια - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Χαμηλές τιμές παίρνουν χαμηλή βαθμολογία. (Βάρος 2)
-Προσδόκιμο ζωής - Υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. (Βάρος 2)
-Δείκτης κόστους ζωής - Χαμηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. (Βάρος 1)
-Κόστος διαμονής - Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. (Βάρος 1)
-Κόστος μεταφοράς - Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. (Βάρος 1)
-% πληθυσμού άνω των 65 ετών - Υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. (Βάρος 2)

Όλα τα δεδομένα είναι ορθά στις 03/02/2023.

Σχετικά με την Reassured

Η Reassured είναι ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τα συνολικά έσοδα στους τελευταίους δημοσιευμένους λογαριασμούς μετά από ανάλυση της αγοράς των ανταγωνιστών. Ειδικεύεται στη διευθέτηση κατάλληλων προγραμμάτων ασφάλισης ζωής και κηδείας για οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα. 

Οι υπηρεσίες της Reassured αξιολογούνται ως "εξαιρετικές" στο Trustpilot με πάνω από 62.000 ανεξάρτητες αξιολογήσεις πελατών και είναι υπερήφανοι που έχουν βοηθήσει στην προστασία πάνω από 1.000.000 οικογενειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Reassured ελέγχεται από την FCA και η βραβευμένη υπηρεσία της είναι εντελώς δωρεάν, παρέχοντας στους πελάτες την καλύτερη προσφορά και όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν τεκμηριωμένη απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!