GOOD LIFE

Σχεδόν όλοι κάνουν αυτά τα 3 λάθη με τις φράουλες και δεν τις συντηρούν σωστά

Είναι ίσως το πιο αγαπημένο φρούτο της άνοιξης που πολλοί το προτιμούν όλο τον χρόνο, αλλά ειδικά αυτή την εποχή βρίσκεται σε αφθονία. Πολλοί όμως θεωρούν πως οι φράουλες είναι ένα ιδιαίτερα ευπαθές φρούτο που "χαλάει" γρήγορα και πιθανά αγνοούν πως ίσως οι ίδιοι ευθύνονται για αυτό.

Στο olive.gr διαβάσαμε ποια είναι τα 3 λάθη που μπορούν να αποβούν... μοιραία για τις φράουλες


Τις βυθίζουμε σε άφθονο νερό

Οι φράουλες δεν χρειάζονται πολύ νερό για να καθαρίσουν. Άλλωστε οι περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία βρίσκονται στο εξωτερικό τους περίβλημα, οπότε αν τις βυθίσουμε σε μεγάλη ποσότητα νερού ρισκάρουμε να χάσουμε και θρεπτικά συστατικά. Θέλουμε λίγο νερό, καθώς η υγρασία δεν τους κάνει καλό και πολύ καλό στέγνωμα, ώστε να μην κρατήσουν υγρασία.

Το ψυγείο, αυτός ο εχθρός

Είναι η αυτόματη κίνησή μας όταν τακτοποιούμε τα ψώνια από το μανάβικο να βάλουμε τις φράουλες στο ψυγείο. Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί η ζέστη να τις… σκοτώνει, αλλά δεν είναι εξίσου ανθεκτικές και στις κρύες θερμοκρασίες του ψυγείου. Ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος συντήρησης; Εκτός ψυγείου, καλυμμένες με ένα πανί και μακριά από ήλιο και υγρασία μπορούν να ζήσουν γύρω στις 3 ημέρες, μέχρι βέβαια να καλοκαιριάσει και να κάνει πολλή ζέστη στο σπίτι μας.
Η άλλη λύση είναι να τις κόψετε και να τις πασπαλίσετε με ζάχαρη και τότε να τις βάλετε στο ψυγείο. Η ζάχαρη λειτουργεί ως μέσο συντήρησης.
Αν δεν θέλετε να τους προσθέσετε ζάχαρη, αλλά κάνει και πολλή ζέστη στο σπίτι, επιλέξτε τα λιγότερα κρύα σημεία του ψυγείου σας για να τις φυλάξετε, όπως το συρτάρι των λαχανικών.

Μην καθαρίζετε τα κοτσανάκια τους

Όταν πλένετε τις φράουλες και στη συνέχεια τις αποθηκεύετε στο ψυγείο ή όπου αλλού έχετε αποφασίσει, μην κόβετε τα κοτσάνια τους. Τις αφήνετε έτσι εκτεθειμένες στην υγρασία, με αποτέλεσμα να χαλάσουν ακόμη πιο γρήγορα. Τα κοτσάνια τα αφαιρούμε την ώρα που θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε είτε για να τις καταναλώσουμε σκέτες είτε μέσα σε συνταγές. Μάλιστα είναι τέλεια ιδέα να τα εντάξουμε σε συνταγές για σιρόπια ή μαρμελάδες. Δίνουν άρωμα και γεύση στα μείγματά μας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!