GOOD LIFE

True story: Από εκατομμυριούχος έγινε απένταρος για να σώσει τα ζώα

Η ιστορία ενός Κινέζου φιλόζωου, κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδκτύου.

Πρόκειται για τον Wang Yan από την πόλη Gelong, στην επαρχία Jilin της Κίνας, ο οποίος μέχρι το 2012 ήταν ένας πλούσιος εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, που είχε φτιάξει μεγάλη περιουσία με επενδύσεις στη χαλυβουργία. 
Όμως την άνοιξη του 2012 έχασε τον σκύλο του που είχε ως κατοικίδιο και στην προσπάθειά του να τον εντοπίσει, επισκέφτηκε και ένα κέντρο θανάτωσης αδέσποτων ζώων. 
Ο Wang μετά από αναζήτηση μιας εβδομάδας στο κέντρο αδέσποτων, αλλά και στη γύρω περιοχή, δεν κατάφερε τελικά να βρει τον σκύλο του, αλλά δεν άντεχε και το θέαμα των αδέσποτων σκύλων που ζούσαν κάτω από ελεϊνές συνθήκες και περίμεναν να θανατωθούν, στα πλαίσια του Yulin festival.
Έτσι αγόρασε ένα παλιό εργοστάσιο χάλυβα και το μετέτρεψε σε κέντρο αδέσποτων ζώων και άρχισε να φροντίζει περίπου 1000 σκύλους, κάτι που αποδείχτηκε εξαιρετικά δαπανηρό.
Σήμερα τρία χρόνια μετά, η τεράστια περιουσία του έχει εξανεμιστεί. Το chinanews.com αναφέρει πως σήμερα στο κέντρο υπάρχουν περίπου 200 σκυλιά (τα υπόλοιπα ο Wuang κατάφερε να τους βρει σπίτια), ενώ ο Wang  είναι χρεωμένος, αλλά συνεχίζει να αρνείται να δεχτεί χρήματα από φιλόζωους. Το μόνο που θέλει είναι να βρεθεί κόσμος που θα δωρίσει προμήθειες σε τρόφιμα και σε δομικά υλικά για να ολοκληρωθεί ο νέος χώρος για τα αδέσποτα και να εξασφαλιστεί η επαρκής σίτισή τους, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως δεν μετανοιώνει που έχασε την περιουσία του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!