GOOD LIFE

Σύντομα το i phone σου θα "ξέρει" αμέσως τη διάθεσή σου;

Η πρόσφατη εξαγορά της μικρής εταιρείας νέων τεχνολογιών Emotient από την Apple, γεννά εικασίες για το ποιά θα είναι η εφαρμογή των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στα μελλοντικά πλάνα του τεχνολογικού κολοσσού.

Όπως αναφέρει το Business Standard, η Apple επιβεβαιώνει την αγορά της Emotient, αλλά διατηρεί κρυφά τα χαρτιά της για το πως θα αξιοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης εκφράσεων του προσώπου, που έχει αναπτύξει η μικρή start up εταιρεία Emotient.
Συγκεκριμένα η Emotient έχει λάβει πατέντα για έναν αλγόριθμο ο οποίος μπορεί και αναλύει 100.000 εικόνες προσώπων και εκφράσεων προσώπων μέσα σε ένα 24ωρο.
Κάποιοι εικάζουν πως η Apple πιθανά σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία για να "διαβάζει" τις αντιδράσεις των χρηστών στη θέα εικόνων, δημοσιευμάτων και φυσικά διαφημίσεων και να τα αξιοποιεί εμπορικά για στοχευμένη διαφήμιση.
Πάντως γενικά επικρατεί μια μυστικοπάθεια για αυτή την εξαγορά, αφού αμέσως μετά την πώλησή της, η Emotient αφαίρεσε μεγάλο μέρος από το υλικό που εξηγούσε αναλυτικά τις τεχνολογίες της από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Δείτε ένα βίντεο - παρουσίαση του προφίλ της Emotient.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!