GOOD LIFE

Oι "κακοί" επιβάτες πτήσεων στην Κίνα θα μπαίνουν σε μαύρη λίστα

H Kίνα, αναμένεται μέχρι το 2034, να είναι η μεγαλύτερη αγορά στον τομέα των αερομεταφορών στον κόσμο, καθώς σημειώνει ραγδαία αύξηση των πτήσεων και ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών.

Καθώς όμως αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών των πτήσεων στην Κίνα, αυξάνονται και τα προβλήματα. Έτσι πλέον, 5 αεροπορικές εταιρείες στην Κίνα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία κοινή μαύρη λίστα που θα καταγράφει όλους τους "κακούς" επιβάτες, δηλαδή αυτούς που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλείας, είναι βίαιοι, επιθετικοί ή αγενείς με το προσωπικό και τους άλλους επιβάτες και γενικότερα όλα τα άτομα που επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές όταν ταξιδεύουν. Τα ονόματα που θα μπαίνουν στην μαύρη λίστα, θα είναι διαθέσιμα στα συστήματα κρατήσεων 5 αεροπορικών εταιρειών, ώστε να τους απαγορεύεται η δυνατότητα κράτησης σε οποιαδήποτε πτήση.
Όπως αναφέρει το BBC, οι αεροπορικές εταιρείες που ανακοίνωσαν πως θα συνθέσουν την μαύρη λίστα των επιβατών είναι οι Air China, China Eastern, China Southern, Hainan Airlines και Spring Air . 
Να σημειωθεί πως, ήδη από πέρυσι ο κρατικός φορέας διαχείρισης τουρισμού στην Κίνα, είχε διαμορφώσει μια αντίστοιχη λίστα με "κακούς" τουρίστες (από την Κίνα ή το εξωτερικό), τα ονόματα των οποίων ήταν διαθέσιμα σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, οι οποίες διατηρούσαν το δικαίωμα να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν τα πρόσωπα της λίστας.

Τώρα και οι αεροπορικές εταιρείες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, αφού όπως αναφέρει το Travel & Leisure, μόνο το τελευταίο 5μηνο του 2015, σημειώθηκαν στην Κίνα, 12 περιστατικά όπου επιβάτες προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα του αεροσκάφους σε πτήσεις με καθυστέρηση για να καπνίσουν, ενώ πριν λίγο καιρό Κινέζος επιβάτης στην Α' θέση έβαλε φωτιά εν ώρα πτήσης στις κουρτίνες του αεροσκάφους, και τέλος έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά με επιθετική συμπεριφορά επιβατών προς τις αεροσυνοδούς, που περιλαμβάνουν ακόμα και  το πέταγμα καυτών noodles στο πρόσωπό τους.

Πάντως ο οργανισμός ΙΑΤΑ ζητά από τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν το Πρωτόκολο του Μόντρεαλ του 2014, που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να διεκδικούν χρηματική αποζημίωση από τους κακούς επιβάτες.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!