GOOD LIFE

To Facebook πιθανά ετοιμάζει νέα εφαρμογή για τις διαφημίσεις και πολλοί αντιδρούν

Πρόσφατα γνωστό site τεχνολογίας δημοσίευσε έγγραφο της Facebook που αποκαλύπτει τα πλάνα της εταιρείας για νέες εφαρμογές διαφημίσεων στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα το έγγραφο περιλάμβανε και την αναφορά σε ένα url: fb.com/msg/, και εξηγούσε πως η Facebook σκοπεύει να επιτρέπει στις επιχειρήσεις που είναι πελάτες της να στέλνουν μηνύματα μέσω Μessenger σε χρήστες του Facebook, οι οποίοι έχουν ήδη στείλει στο παρελθόν μηνύματα στην συγκεκριμένη εταιρεία - πελάτη. 
Αυτό προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, καθώς πολλοί χρήστες του Facebook, φοβούνται πως το Μessenger στα προφίλ τους, θα γεμίσει με spam και ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα. 
Η Facebook δεν αρνείται την ύπαρξη του url, αλλά με ανακοίνωσή της στο site διαβεβαίωσε πως "Δεν θα σχολιάσουμε εικασίες. Στόχος μας με το Messenger παραμένει η παροχή υψηλής ποιότητας επικοινωνία μεταξύ περισσότερων από 800 000 000 ανθρώπων από όλο τον κόσμο και αυτό περιλαμβάνει και την εξασφάλιση πως οι χρήστες της εφαρμογής δεν θα λαμβάνουν ανεπιθύμητα μηνύματα κάθε τύπου".

Ωστόσο το γεγονός ότι το έγγραφο αναφέρεται μόνο σε "επιχειρήσεις - διαφημιζόμενους" με τους οποίους ο κάθε χρήστης έχει ήδη επικοινωνήσει (οικειοθελώς) μέσω Messenger στο παρελθόν, πιθανά να σημαίνει πως τα μηνύματα από αυτές τις εταιρείες το Facebook δεν τα θεωρεί "ανεπιθύμητα".
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να συστήσουν στους χρήστες του Facebook που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να λαμβάνουν spam, να αποφεύγουν να στείλουν μηνύματα μέσω Messenger σε εταιρείες, μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και οι προθέσεις της Facebook.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!