GOOD LIFE

Η τεκίλα σύμμαχος στο αδυνάτισμα; [βίντεο]

Ίσως τελικά τα σφηνάκια να μην είναι και τόσο κακή ιδέα!

Η τεκίλα αν και είναι το εθνικό αλκοόλ του Μεξικού, οι περισσότεροι στη χώρα μας την έχουν συνδέσει είτε με το γρήγορο σφηνάκι, το γνωστό τεκίλα λάιμ με αλάτι είτε με τη μαργαρίτα. Παράλληλα, όλοι οι διατροφολόγοι παγκοσμίως υποστηρίζουν πως πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί με την κατανάλωση του αλκοόλ καθώς μας επιβαρύνει με άχρηστες θερμίδες. 

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Χημικών (American Chemical Society), η τεκίλα κατεβάζει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα και δεν επηρεάζει καθόλου την φυσική γλυκόζη του οργανισμού. Στη διάρκεια του πειράματος οι μελετητές ανακάλυψαν πως ένας οργανισμός που έπινε νερό με σάκχαρα αγαύης κατέληγε να κρατάει το στομάχι γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να έχει χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από άλλους οργανισμούς που δεν έπιναν αντίστοιχα το συγκεκριμένο μείγμα. Επίσης, παρήγαγαν μία ορμόνη την GLP-1, η οποία δημιουργεί με την σειρά της ινσουλίνη.

Μετά από αυτή την έρευνα, οι μελετητές ψάχνουν να βρουν αν η αγαύη μπορεί να είναι ευεργετική για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Β. Βέβαια, να συμπληρώσουμε ότι δεν αποδεικνύεται κάπου αν κατεβάσετε ολόκληρο μπουκάλι τεκίλα ότι θα αδυνατίσετε κιόλας. Απλά μπορείτε να πιείτε κάποιες μαργαρίτες με την παρέα σας, λίγο πιο απενοχοποιημένα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!