GOOD LIFE

8 πράγματα που ίσως να μην ξέρεις για τον οίκο Hermès

Μπορεί η ιστορία και η πορεία του διάσημου γαλλικού οίκου να είναι γνωστή στους περισσότερους, αλλά υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που ίσως να σας έχουν ξεφύγει.

Ο γαλλικός οίκος μόδας ιδρύθηκε το 1836 από τον Thierry Hermès, ο οποίος γεννήθηκε το 1801 στη Γερμανία. Σήμερα υπάρχουν καταστήματά της εταιρείας που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, ενώ στη λίστα των πελατών της συμπεριλαμβάνονται διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος.

1. Φημολογείται ότι το όνομά του το απέκτησε από την ελληνική μυθολογία, από τον θεό Ερμή που ήταν αγγελιαφόρος των θεών του Ολύμπου.

2. Ο οίκος ξεκίνησε να λειτουργεί ως μια εταιρία κατασκευής σελών και άλλων ειδών ιππασίας, ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα επέκτεινε τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς.

3. Σήμερα τα προϊόντα πωλούνται μέσω ενός δικτύου 328 καταστημάτων της Hermès σε όλο τον κόσμο.

4. Στο εσωτερικό του καταστήματος της οδού Sèvres, στο Παρίσι, υπάρχουν μια καφετέρια, αλλά και μια βιβλιοθήκη, ώστε ο πελάτης να μπορεί να απολαμβάνει την επίσκεψη του.

5. Ο οίκος Hermès ήταν από τους πρώτους πολυτελείς οίκους που έκαναν διαφημιστικό site στο internet, το 2001.

6. Το μήκος του νήματος που είναι απαραίτητο για να φτιαχτούν 1.000 τετράγωνα φουλάρια Hermès είναι ίσο με την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

7. Τα γνωστά πορτοκαλί κουτιά της γαλλικής εταιρείας αρχικά είχαν κρεμ χρώμα με επιχρυσωμένες λεπτομέρειες και αργότερα έγιναν μουσταρδί χρώμα με καφέ λεπτομέρειες. Τα πρώτα πορτοκαλί κουτιά προέκυψαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω έλλειψης των αρχικών υλικών.

8. Το Fondation D’Enterprise Hermès, ιδρύθηκε το 2008 από τον Pierre-Alexis Dumas, που είναι και ο πρόεδρός του μέχρι και σήμερα. Η φιλανθρωπική πλευρά του οίκου βοηθά στην προώθηση παραδοσιακών δεξιοτήτων βιοτεχνίας, υποστηρίζει τις δημιουργικές τέχνες και έχει ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!