GOOD LIFE

Ρεπόρτερ αναζητά τρόφιμα στους σκουπιδοντενεκέδες της Νέας Υόρκης [βίντεο]

Η αναζήτηση τροφής στα σκουπίδια αποκαλείται "dumpster diving" και είναι ένα από τα σημεία των καιρών μας καθώς μεγάλη μερίδα της κοινωνίας καταφεύγει σε αυτή την πρακτική μετά την φτωχοποίησή της.

Στις ΗΠΑ, αυτό το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Τώρα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει έναν ρεπόρτερ να προσπαθεί να δει τί τρόφιμα αναζητούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στα σκουπίδια και συγκεκριμένα στα σκουπίδια της Νέας Υόρκης (μία από τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο).
Τα ευρήματα του ρεπορτάζ του είναι εντυπωσιακά, αφού όπως θα δείτε στο βίντεο βρίσκει πολλά τρόφιμα σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς η σπατάλη των σύγχρονων κοινωνιών είναι τεράστια. Παράλληλα το βίντεο (που φέρει τον προκλητικό τίτλο "Never pay for food in NYC" - δηλαδή μην ξαναπληρώσετε ποτέ για φαγητό στη ΝΥ) τονίζει τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και αντιθέσεις, αφού την ίδια στιγμή που σε μία κοινωνία κάποιοι αναγκάζονται να αναζητούν φαγητό στα σκουπίδια, κάποιοι άλλοι πετούν τεράστιες ποσότητες τροφίμων σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!