GOOD LIFE

Τελικά οι μονόκεροι δεν είναι μυθικά πλάσματα, αλλά ήταν πολύ άσχημα [εικόνες]

Ο Μονόκερως θεωρείται ένα μυθικό ον που συνήθως απεικονίζεται με τη μορφή  ενός πανέμορφου αλόγου κι ένα κέρατο στο μέτωπο.

Οι επιστήμονες εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ανακαλύψει πως υπήρχαν και αληθινοί μονόκεροι και συγκεκριμένα οι μονόκεροι της Σιβηρίας, ένα είδος που εξαφανίστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια και το οποίο έμοιαζε πολύ με έναν τριχωτό ρινόκερο.
Αυτό όμως που ανακάλυψαν πρόσφατα είναι πως ενώ για χρόνια πίστευαν πως το είδος ζούσε 350.000 χρόνια πριν, τώρα μία νέα επιστημονική ανακάλυψη αλλάζει τα δεδομένα και χρονολογεί την ύπαρξή τους πολύ πιο κοντά στην σύγχρονη εποχή, δηλαδή πιθανά να συνυπήρξαν με τους  πρωτόγονους ανθρώπους γεγονός που ερμηνεύει και την γέννηση του μύθου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πορίσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Applied Science, Ρώσοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Tomsk, εντόπισαν σσε περιοχή του Καζακστάν (Kozhamzhar - Pavlodar ) κρανίο ενός σιβηριανού μονόκερου που χρονολογείται 29.000 χρόνια πριν. Δείτε πως ήταν οι αληθινοί μονόκεροι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!