GOOD LIFE

Νέα έρευνα δείχνει ποιός είναι ο πραγματικός μέσος όρος διάρκειας του σεξ

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με το πόσο διαρκεί η σεξουαλική πράξη στους περισσότερους ανθρώπους.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής Metro η έρευνα που έκανε ο καθηγητής ψυχολογίας Dr Brendan Zietsch από το πανεπιστήμιο του Queensland, θέλησε να καταρρίψει αυτούς  τους μύθους.

Στην έρευνά του, τα πορίσματα της οποίας πρόσφατα δημοσιεύτηκαν, πήραν μέρος 500 ζευγάρια διαφόρων ηλικιών από όλο τον κόσμο. Η έρευνα είχε διάρκεια τέσσερις εβδομάδες και υπολογίστηκε ο χρόνος που τα ζευγάρια είχαν σεξουαλική επαφή και όχι τα προκαταρκτικά. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από τα ζευγάρια να κρατούν χρόνο (χρησιμοποιώντας χρονόμετρο) για κάθε σεξουαλική συνεύρεση που είχαν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να πατούν το κουμπί του χρονομέτρου τη στιγμή της διείσδυσης και ξανά αμέσως μετά την εκσπερμάτιση.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης διαφέρει πολύ από ζευγάρι σε ζευγάρι αφού μπορεί να διαρκεί από 33 δευτερόλεπτα μέχρι 44 λεπτά.

Ωστόσο η έρευνα δείχνει πως ο μέσος όρος είναι τα 5,4 λεπτά.

Πάντως ο Zietsch τονίζει ότι η διάρκεια στο σεξ είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια. Και αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον γιατί οι περισσότεροι άντρες έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις επιδόσεις τους ως προς τη διάρκεια, και δεύτερον γιατί κανένα ζευγάρι δεν κάνει σεξ με το χρονόμετρο στο χέρι.

«Η πιο σημαντική διαπίστωση ήταν ότι η κατώτατη διάρκεια ήταν τα 33 δευτερόλεπτα και η μέγιστη τα 44 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι στο σεξ υπάρχει τεράστια ποικιλία και διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι ή ακόμη και από μέρα σε μέρα για το ίδιο ζευγάρι κι έτσι εστιάζουμε περισσότερο στους μέσους όρους παρά στην έννοια του «φυσιολογικού», εξηγεί ο  Dr Brendan Zietsch.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!