GOOD LIFE

Έντονες αντιδράσεις με διαφήμιση του οίκου Gucci [βιντεο]

Χθες το πρωί η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) της Βρετανίας, απαγόρευσε την προβολή μίας διαφήμισης του ιταλικού οίκου μόδας γιατί πρωταγωνιστούν «αποστεωμένα» μοντέλα.

Η διαδικτυακή καμπάνια για τη συλλογή Gucci Cruise 2016 εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα των Times τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο βίντεο δείχνει διάφορα μοντέλα να χορεύουν όλα μαζί σε αργή κίνηση σε μια διασκευή του Control των Joy Division. Η διαφήμιση γυρίστηκε από τον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Glen Luchford. 

Σύμφωνα με την αναφορά της Advertising Standards Authority, η Gucci υποστηρίζει πως «σε κάποιο βαθμό, είναι υποκειμενικό το ζήτημα όταν εξετάζεται το αν ένα μοντέλο είναι αρρωστημένα αδύνατο» και συνεχίζει «πουθενά στη διαφήμιση δεν ήταν ορατά τα κόκαλα κανενός μοντέλου, το μακιγιάζ τους ήταν φυσικό και καθόλου έντονο κι ο φωτισμός ομοιόμορφος και ζεστός ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα προκληθούν βαθουλώματα από τις σκιές και τα ρούχα τους δεν ήταν αποκαλυπτικά».

Από την άλλη, η ASA συμπληρώνει ότι ο κορμός και τα χέρια ενός από τα γυναικεία μοντέλα που πρωταγωνιστούν στη διαφήμιση ήταν δυσανάλογα με το κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα της. «Η πόζα της επιμήκυνε τον κορμό και τόνιζε την μέση της έτσι που φαινόταν πάρα πολύ μικρή. Το μελαγχολικό επίσης βλέμμα της και το σκούρο make up, ειδικά γύρω από τα μάτια, έκαναν το πρόσωπό της να φαίνεται λιπόσαρκο. Σαν αποτέλεσμα, το μοντέλο που γέρνει στον τοίχο κρίνεται αρρωστημένα αδύνατο και η καμπάνια ανεύθυνη».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!