GOOD LIFE

Stephen Hawking & Mark Zuckerberg αναζητούν μαζί εξωγήινους [βίντεο]

Δύο από τα μεγαλύτερα "μυαλά" του πλανήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους και στηρίζουν από κοινού το Breakthourgh Starshot project αναζητώντας εξωγήινους, που θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια.

To συγκεκριμένο project χρηματοδοτεί Ρώσος μεγιστάνας με την υποστήριξη του ιδρυτή του Facebook και του διάσημου επιστήμονα Hawking. Ο ίδιος ο Stephen Hawking σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: "Η Γη είναι ένα υπέροχο μέρος αλλά δεν θα υπάρχει για πάντα. Σήμερα δεσμευόμαστε να κάνουμε το επόμενο βήμα στον κόσμο γιατί είμαστε άνθρωποι και είναι στην φύση μας να "πετάξουμε" γρήγορα ή αργά και πρέπει πάντα να κοιτάμε στα αστέρια. Το Breakthrough Starshot project είναι ένα πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι".
Στην ουσία θέλουν να στείλουν μίνι πυραύλους - ρομπότ (νανo - πυραύλους) στο Άλφα του Κενταύρου (όπου ίσως να υπάρχει κάποιος πλανήτης που να μοιάζει με τη γη) το οποίο απέχει 25 τρισεκατομμύρια μίλια από τη γη και θα χρειάζονταν 30.000 χρόνια για να φτάσει εκεί κάτι από τη γη με τη σύγχρονη τεχνολογία. Με την τεχνολογία που θα αναπτύξει το Starshot project ελπίζουν αυτό το διαστημικό ταξίδι να γίνει σε μόλις 20 χρόνια.
Δείτε ένα βίντεο που εξηγεί τη λογική του project.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!