GOOD LIFE

Pineberry: H άσπρη φράουλα με γεύση... ανανά

Είναι λίγο πιο μικρή από την κοινή φράουλα, έχει το ίδιο σχήμα και όπως και οι κανονικές φράουλες ξεκινάει από πράσινη και βαθμιαία ωριμάζει και γίνεται λευκή.

Συνήθως οι φράουλες σηματοδοτούν την έναρξη της άνοιξης και του καλοκαιριού. Εκτός όμως από τις συνηθισμένες φράουλες που έχουν χρώμα κόκκινο και υπάρχουν στα περισσότερα ράφια των super market και μανάβικων της γειτονιάς μας υπάρχουν και άλλες ποικιλίες με πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως η λευκή φράουλα που έχει γεύση ανανά και ονομάζεται Pineberry. 

Είναι μια μίξη της fragaria chiloensis που προέρχεται από την Νότια Αμερική και την fragaria virginiana που προέρχεται από την Βόρεια Αμερική, η ίδια ποικιλία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της κλασσικής κόκκινης φράουλας κήπου fragaria ananassa. Την άνοιξη του 2012 η Ιαπωνία ανέφερε ότι η λευκή φράουλα ήταν ένα φρούτο πολύ συνηθισμένο, καθιστώντας το όχι μόνο πρώτο στις επιλογές των ανθρώπων, αλλά έγινε δημοφιλές είδος δώρου σε γάμους, γενέθλια και βαφτίσια, με κόστος μέχρι και 4 δολάρια το ένα μόνο μούρο.

Το συγκεκριμένο είδος φρούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά, τούρτες και κοκτέιλ δίνοντας τους μια διαφορετική πιο εξωτική όψη. Προς το παρόν οι φράουλες κυκλοφορούν στην Ευρώπη, ενώ μόλις πρόσφατα “ταξίδεψαν” και στην Αυστραλία. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!