GOOD LIFE

Νέα φανάρια ειδοποιούν τους πεζούς που κοιτούν το κινητό τους [βίντεο]

Σύγχρονες έρευνες στα μεγάλα αστικά κέντρα δέιχνουν πως 1 στους 3 ανθρώπους περπατάει στους δρόμους των πόλεων ενώ ταυτόχρονα γράφει μηνύματα, μιλάει ή παρακολουθεί κάτι στο κινητό του τηλέφωνο.

Φυσικά όλοι οι ειδικοί λένε πως τα κινητά τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή μας και αυξάνουν τις πιθανότητες να μας συμβεί κάποιο ατύχημα, αλλά η χρήση τους παρά τις προειδοποιήσεις, δεν έχει μειωθεί από τους πεζούς στις πόλεις. Μάλιστα σε κάποιες χώρες, οι αρχές πέρασαν νόμους που τιμωρούν με πρόστιμο και τους πεζούς όταν διασχίζουν τους δρόμους ενώ κοιτούν το τηλέφωνό τους, αλλά ούτε αυτά τα αυστηρά μέτρα δείχνουν να έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Σε μία μικρή γερμανική πολη, οι αρχές είχαν μια άλλη προσέγγιση στο θέμα. Σε μία διάβαση πεζών από την οποία διέρχονται καθημερινά και εκατοντάδες νέοι και μαθητές, τοποθέτησαν ειδικά φανάρια στο έδαφος μέσα στο οδόστρωμα τα οποία αναβοσβήνουν όπως τα κανονικά οδικά φανάρια για να ειδοποιούν τους πεζούς που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο κάτω στην οθόνη του κινητού τους. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!