GOOD LIFE

Gastronaut Ice Cream: Παγωτό σε κομματάκια που δεν λιώνει ποτέ [βιντεο]

Ο 34χρονος Αμερικανός Rob Collington, δημιούργησε το Gastronaut Ice Cream,  το παγωτό που συσκευάζεται σε μπάρες σαν την σοκολάτα και δεν λιώνει εκτός ψυγείου όση ζέστη και αν κάνει.

Η ιδέα του γεννήθηκε γιατί ποτέ δεν ξέχασε το Astronaut Ice Cream που έτρωγε μικρός, το παγωτό που δημιουργείται με τη σύγχρονη μέθοδο συντήρησης τροφίμων γνωστή ως λυοφιλίωση ή κρυοξήρανση, και το οποίο σερβίρεται εδώ και χρόνια σε διάφορα μουσεία για το διάστημα, ανά τον κόσμο (υπάρχει και στο Πλανητάριο της Αθήνας) και ενθουσιάζει τα παιδιά επειδή δεν λιώνει και δεν στάζει.
Ο Rob όμως μεγάλωσε, θυμάται πως η γεύση εκείνου του παγωτού δεν ηταν καθόλου καλή και θέλησε να δημιουργήσει το ίδιο προϊόν, αλλά να είναι πιο εύγευστο και πρακτικό. Έτσι βρήκε καλό οργανικό παγωτό από έναν παρασκευαστή στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης, το οποίο το μοιράζει σε παραλληλόγραμμες μπάρες το βάζει για μία μέρα σε μηχάνημα κρυοξήρανσης και μετά το προϊόν μπορεί να ταξιδέψει οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται ψυγείο, αφού δεν λιώνει και δεν αλοιώνεται. Όταν το τρως αρχικά έχει λίγο σκληρή υφή, αλλά μόλις ενωθεί το υλικό με την υγρασία του στόματος, έχεις αμέσως γεύση και υφή ενός κανονικού παγωτού και μάλιστα αρχικά θα κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές γεύσεις: μπισκότα & κρέμα, μεξικάνικη σοκολάτα και σοκολάτα με μέντα. 
Η ιδέα για το Gastronaut Ice Cream ξεπέρασε κάθε προσδοκία στη συγκέντρωση πόρων μέσω του Kickstarter (o Rob αναζητούσε 9.500 δολάρια και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 37.000 ενώ απομένουν άλλες δύο εβδομάδες) και πλέον ξεκινά άμεσα το λανσάρισμα του νέου παγωτού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!