GOOD LIFE

Αυτά είναι τα 4 είδη γυμναστικής που τονώνουν το ανοσοποιητικό σας

Γενικά η άθληση, κάθε μορφής, βοηθά στη διατήρηση της ευρύτερης υγείας του οργανισμού, αλλά αν στόχος σας είναι να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σας απέναντι σε ιώσεις και άλλες λοιμώξεις, υπάρχουν κάποια είδη γυμναστικής που μπορούν να γίνουν ιδανικού σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια.

Ειδικά αυτή την εποχή, εν μέσω πανδημίας και καθώς πλησιάζει πλέον ο χειμώνας και η έξαρση των ιώσεων, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τρόπους τόνωσης του ανοσοποιητικού.

Αν θέλετε να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας και μέσω της γυμναστικής, σε άρθρο του in.gr με στοιχεία από το shape.gr διαβάσαμε ποια είδη άσκησης συμβάλλουν στην προσπάθεια για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Γιόγκα

Όλες οι μορφές της συμβάλλουν στη βελτίωση πολλών λειτουργιών του οργανισμού. Αξιοσημείωτη είναι και η επίδρασή της στο ενδοκρινολογικό και ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού. Ιδιαίτερα ευεργετικές για την άμυνά του θεωρούνται η χάθα γιόγκα και η κουνταλίνι γιόγκα.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2004 στο περιοδικό Psychosomatic Medicine τεκμηριώνεται το γεγονός ότι, έπειτα από μόλις 8 εβδομάδες τακτικών πρακτικών διαλογισμού, ο άνθρωπος αποκτά καλύτερη ανοσοποιητική αντίδραση.

Πιλάτες

Εκτός από τις υπόλοιπες πολύτιμες επιδράσεις στο σώμα και στον οργανισμό μας (δυναμώνει και προσδίδει γράμμωση στους μυς, βελτιώνει την ευθυγράμμιση του σώματος, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφοριακού, λεμφικού και αναπνευστικού συστήματος), έχει αποδεδειγμένη θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό.

Τζόγκινγκ – Περπάτημα

Ως ένα είδος άσκησης που απελευθερώνει τις ενδορφίνες, γι’ αυτό και το αίσθημα χαράς και ευτυχίας έπειτα από μια βόλτα στο ύπαιθρο, ενώ επίσης ενδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σχετικές έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που κάνουν ήπιο τζόγκινγκ, τρεις φορές την εβδομάδα, αρρωσταίνουν κατά 50% λιγότερο από τις υπόλοιπες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Terry (@teresavisone75)

Τάι Τσι Τσουάν

Η αποτελεσματικότητα της αρμονικής αυτής μορφής άσκησης, που συνδυάζει αργές ρυθμικές κινήσεις δανεισμένες κυρίως από αρχαίες κινεζικές πολεμικές τέχνες, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αποδείχτηκε ύστερα από σειρά ερευνών που έγιναν σε ασθενείς με διαβήτη τύπου II στο Chang Gung Memorial Hospital στη Ταϊπέι.

Οι τρίωρες εβδομαδιαίες συνεδρίες για διάστημα 12 εβδομάδων προκάλεσαν σημαντική βελτίωση στην ανοσολογική ανταπόκριση στις ασθένειες παράλληλα με τη βελτίωση στο μεταβολισμό της γλυκόζης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!