GOOD LIFE

H τέλεια και πιο απλή άσκηση για να κάψετε 160 θερμίδες μέσα σε 10 λεπτά

Δεν κοστίζει τίποτα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό, μπορείτε να το έχετε μαζί σας και στις διακοπές σας και να κάνετε γυμναστική παντού, ενώ λίγα μόνο λεπτά άσκησης με αυτό το απλό αντικείμενο προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Ποιο είναι αυτό το "μαγικό" αντικείμενο; Το σχοινάκι!

Πρόσφατη μεγάλη έρευνα διαπίστωσε ότι το σχοινάκι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις αεροβικής και μπορεί να φέρει πολύ γρήγορα στην σωματική κατάσταση που επιθυμείτε.

Το σκοινάκι είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο για το κάψιμο θερμίδων. 1 ώρα άσκησης με αυτό «καίει» ακόμα και πάνω από 800 θερμίδες, ενώ 10 λεπτά ισοδυναμούν με μισή ώρα jogging.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που τελευταία όλο και περισσότεροι γυμναστές το εντάσσουν στα προγράμματα τους, σαν ζέσταμα, σαν πλήρες πρόγραμμα ή ανάμεσα σε σετ ασκήσεων και γίνεται το αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών που θέλουν να διατηρούνται fit.

Εκτός από αερόβια άσκηση, το σχοινάκι προσφέρει και άλλα οφέλη. Τονώνει όλο το σώμα, βοηθάει στην μυϊκή ενδυνάμωση των ποδιών, των γλουτών και των χεριών, βελτιώνει την ισορροπία και το συντονισμό των κινήσεων.

Επίσης, το σχοινάκι ενθαρρύνει το σώμα μας να παράγει ενδορφίνες. Αυτές οι ορμόνες μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και μειώνουν την αγωνία και το άγχος.

Επιπλέον, μπορείτε να γυμναστείτε σε οποιοδήποτε χώρο και μικρό όπως είναι σε μέγεθος μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας στις εκδρομές και στα ταξίδια.

Είναι ελαφρύ, οικονομικό, δεν πιάνει χώρο, κυκλοφορεί σε ότι χρώμα θέλετε.

Tip: Ποιο είναι τα κατάλληλο μέγεθος για το ύψος σας;

Αυτό, που όταν στέκεστε πατώντας στο κέντρο και σηκώνετε τις άκρες, θα πρέπει οι λαβές να φτάνουν στις μασχάλες σας. Συνήθως το μήκος κυμαίνεται ανάμεσα 270εκ-330εκ. Αν είναι μακρύ, εύκολα κάντε ένα κόμπο για να το προσαρμόσετε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!