GOOD LIFE

Τα τρία πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις στο πρωινό σου

Το πρωινό είναι ένα σημαντικό γεύμα, αφού αυτό σου χαρίζει ενέργεια για να μπορέσεις να κάνεις οτιδήποτε μέσα στην ημέρα. Και ναι πρέπει να είναι πλούσιο (χωρίς υπερβολές), αλλά ορισμένα πράγματα που πολλοί συνηθίζουν να καταναλώνουν το πρωί, μόνο καλό δεν κάνουν.

1 Επεξεργασμένα Δημητριακά

Τα δημητριακά θεωρούνται από πολλούς μια υγιεινή επιλογή για πρωινό, αφού πράγματι προσφέρουν ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, αλλά και φυτικές ίνες. Ωστόσο πολλά από τα δημητριακά του εμπορίου, έχουν πολλές πρόσθετες χημικές ουσίες και μπόλικη ζάχαρη. Προτίμησε να φας βρώμη στη θέση τους ή κάποιο άλλο μη επεξεργασμένο δημητριακό.

2 Ψωμί με βούτυρο

Ίσως ο πιο δημοφιλής πρωινός συνδυασμός, με πολλούς να προσθέτουν μέλι, μαρμελάδα κ.ά υλικά. Όμως, το επεξεργασμένο βούτυρο περιέχει τρανς λιπαρά, ένα επικίνδυνο συνθετικό λίπος που μπορεί να αυξήσει την κακή χοληστερόλη, αλλά και τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και διαβήτη. Επίσης και το λευκό ψωμί θεωρείται υπεύθυνο για πολλά προβλήματα υγείας. Προτιμήστε ψωμί ολικής αλέσεως ή πολύσπορο και ελαιόλαδο ή αβοκάντο αντί για βούτυρο.

3 Σκέτος Καφές

Αυτή τη συνήθεια την έχουν πολλοί και ειδικά όσοι βιάζονται να φύγουν για τη δουλειά τους. Μάλιστα πολλοί δεν θέλουν να βάλουν τίποτε στο στόμα τους μέχρι να πιουν καφέ και να ξυπνήσουν. Ωστόσο ειδικά το πρωί, που το στομάχι είναι άδειο, θα πρέπει μαζί με τον καφέ να φάτε και κάτι ελαφρύ (π.χ. μια φρυγανιά ή ένα κουλουράκι) γιατί η καφεΐνη όντως ερεθίζει το άδειο στομάχι.. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!