GOOD LIFE

Οι 9 προτάσεις για γευστικά πρωινά που θα σας βοηθήσουν να μην πάρετε κιλά

Λένε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν έχουν άδικο αφού αυτό είναι που χαρίζει την απαραίτητη ενέργεια για να κάνουμε οποιαδήποτε δράση μέσα στην ημέρα.

Δυστυχώς οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας κάνουν πολλούς να μη δίνουν τόση σημασία στο πρωινό, ακόμα και να το παραλείπουν εντελώς και να περιορίζονται σε ένα... καφέ!


Φυσικά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Τώρα δε, που λόγω καραντίνας, οι περισσότεροι μένουμε στα σπίτια μας, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για να μην ετοιμάζετε μόνοι σας το πρωινό σας και να το απολαμβάνεται με την ησυχία σας.


Μάλιστα, αν το πρωινό είναι πλούσιο σε ενέργεια και φυτικές ίνες και δεν έχει πάρα πολλές θερμίδες και κακά λιπαρά, μπορεί όχι μόνο να σας χαρίσει δύναμη αλλά και να εξαφανίσει το αίσθημα της πείνας για πολλές ώρες βοηθώντας έτσι σημαντικά στη διατήρηση του σωματικού βάρους σε υγιή επίπεδα και φυσικά συμβάλλει και στην όποια απόπειρα για αδυνάτισμα.


Δείτε 9 γευστικά, υγιεινά και ιδιαίτερα πλούσια σε ενέργεια πρωινά που μπορείτε να δοκιμάσετε.
 

  • Pancakes με βρώμη και μέλι. Ικανοποιεί την ανάγκη μου για γλυκό, και θα με κρατήσει για ώρες!
  • Δύο φρυγανιές με  αμυγδαλοβούτυρο και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή 1 φέτα ψωμί ολικής με λίγο αβοκάντο και 1 αυγό ποσέ ή βραστό.
  • Ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά και  2 κ. σ. αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, 2 κ. σ. νιφάδες φαγόπυρου, 1 κ. σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς, 1 κοφτό κ. γλ. μέλι, 1 κ. γλ. σπόρους chia.
  • Ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και γάλα αμυγδάλου ή άλλη ωραία ιδέα είναι ψωμί ντίνκελ με τυρί, αβοκάντο και φρούτο ή φυσικό χυμό.
  • Ένα γιαούρτι 2% ή γάλα αμυγδάλου με βρώμη, λιναρόσπορο και ένα φρούτο.
  • Χυλός βρώμης με νερό, πολύ κανέλα, φρέσκα φρούτα, σπόρους κάνναβης, λιναρόσπορο, chia seeds, και 1 κούπα πράσινο τσάι matcha.
  • Οatmeal με φρούτα/ σπόρους/ ξηρούς καρπούς και το wrap ομελέτας. Φυσικά, αν σου πάει το ψάρι το πρωί μπορείς να το κάνεις και με σολομό.
  • Γιαούρτι με φρέσκο φρούτο εποχής και ανάλατους άψητους ξηρούς καρπούς. 
  • Φρυγανιές με ταχίνι και μέλι και γάλα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!