GOOD LIFE

Τρέχεις για να χάσεις κιλά; Δες τι πρέπει να τρως μετά την προπόνηση

Το τρέξιμο, παραμένει η δημοφιλέστερη μορφή άθλησης στον κόσμο, αφού μπορεί κανείς να το κάνει εύκολα, παντού, χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Και πολλοί επιλέγουν το τρέξιμο για να πετύχουν μια απώλεια κιλών, αλλά κάνουν το λάθος να θεωρούν πως δεν πρέπει να τρώνε τίποτα μετά την προπόνησή τους.

Όπως διαβάσαμε σε άρθρο του runfin.gr για το τρέξιμο, το αδυνάτισμα και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, τα σνακ που θα φας μετά το τρέξιμο χωρίς να αποκλίνεις από τα πλάνα σου για απώλεια βάρους, πρέπει να περιέχουν δύο πράγματα: Υδατάνθρακες και πρωτεΐνη.

Το να μην τρως δεν είναι λύση και δεν πρόκειται να σε βοηθήσει ακόμα και αν ο στόχος σου είναι μόνο να χάσεις κιλα.

Η σωστή διατροφή μετά το τρέξιμο, όχι μόνο ενεργοποιεί καλύτερα τον μεταβολισμό σου, αλλά σε κρατά σε καλό επίπεδο ώστε να μπορείς να αποκατασταθείς και να συνεχίσεις την προσπάθειά σου.

Σωστές… συνταγές

Το να καταναλώνεις υδατάνθρακες είναι ο τρόπος του σώματος να τους αναπληρώσει, ενώ, αντίθετα το να τους αποφεύγεις, μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και αποπροσανατολισμό από το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα.

Οι ειδικοί προτείνουν κυρίως μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως ψωμί ολικής άλεσης, καστανό ρύζι και βρώμη.

Από την άλλη, η πρωτεΐνη βοηθά το σώμα να «επισκευαστεί» και να χτίσει μυικό ιστό.

Η ενυδάτωση είναι σημαντική, επίσης, για την ανάκαμψη μετά το τρέξιμο, γι’ αυτό κράτα ένα μπουκάλι νερό και ηλεκτρολύτες κοντά σου.

Ένα σνακ με υψηλά λιπαρά είναι καλό να αποφεύγεται ώστε να ελέγχεις την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνεις, αναφέρει στο Popsugar.

Χρειάζεσαι πιο υγιεινά λιπαρά στη δίαιτά σου, όπως ξηρούς καρπούς, αβοκάντο και λιπαρά ψάρια όπως σολομό και τόνο.

Είτε στοχεύεις στην απώλεια βάρους είτε όχι, το σνακ πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε μία ώρα μετά την προπόνηση. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο, ώστε το σώμα σου να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκαμψης. Θα βρεις την χαμένη σου ενέργεια ενώ θα μειώσεις τον κίνδυνο κατάρρευσης των μυών.

Για απώλεια περιττών κιλών ορισμένα ισορροπημένα σνακ για μετά το τρέξιμο είναι:

α) Γιαούρτι με φρούτα και λίγο μέλι

β) Μπανάνα και τοστ ολικής άλεσης με γαλοπούλα ή με ταχίνι

γ) Τορτίγια ολικής άλεσης με στήθος κοτόπουλο και λαχανικά

δ) Smoothie με φρούτα, γάλα αμυγδάλου και σκόνη πρωτεΐνης

ε) Μπάρα πρωτεΐνης

Ωστόσο, δεν πρέπει να στηρίζεσαι σε μπάρες πρωτεΐνης και shakes. Θρεπτικές ουσίες, όπως τα αντιοξειδωτικά, τα φυτοχημικά και οι φυτικές ίνες σε μια ισορροπημένη δίαιτα είναι το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους και τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επικεντρωθείς στον υγιεινό τρόπο διατροφής. Αντί για επεξεργασμένες τροφές, επέλεξε ένα θρεπτικό γεύμα, ιδανικά «σπιτικό» με ποικιλία πρωτεΐνης, αμύλου και λαχανικών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!