GOOD LIFE

Με μια απλή συνήθεια θα κερδίσετε 3 χρόνια ζωής παραπάνω

Μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας έδειξε πως αν όλοι υιοθετήσουμε κάποιες απλές συνήθειες και δεσμευτούμε να αλλάξουμε , απλά πράγματα στην καθημερινότητά μας, τότε μπορούμε να κερδίσουμε μέχρι και τρία χρόνια παράτασης της ζωής.

Σύμφωνα με μελέτη σε 6.600 άτομα ηλικίας άνω των 12 μηνών που πραγματοποίησε η ασφαλιστική εταιρεία Vitality Health, τα άτομα που αύξησαν τα επίπεδα δραστηριότητάς τους σε 150 λεπτά την εβδομάδα -περίπου 21 λεπτά την ημέρα- είδαν το προσδόκιμο ζωής τους να αυξάνεται περισσότερο από τρία χρόνια.


Αυτή είναι η τρέχουσα κατευθυντήρια γραμμή περί άσκησης για τους ενήλικες, αλλά αν αυτό σας φαίνεται ανέφικτο, θα χαρείτε να μάθετε ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η δραστηριοποίηση για μόλις 90 ή 60 λεπτά την εβδομάδα, αύξησε τη διάρκεια ζωής κατά 2,7 και 2,4 έτη αντίστοιχα.

Οι ερευνητές υπολόγισαν τα ευρήματά τους αναλύοντας την «Ηλικία Ζωτικότητας» κάθε συμμετέχοντα: Πρόκειται για ένα συνολικό μέτρο ευεξίας που αξιολογεί τη διαφορά μεταξύ της ηλικίας που αντιστοιχεί στη φυσική κατάσταση του σώματος και της πραγματικής ηλικίας.


Με την παρακολούθηση των συμμετεχόντων, πριν και μετά από τις αλλαγές στην καθημερινή δραστηριότητά τους, οι ερευνητές ήταν σε θέση να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο στο προσδόκιμο ζωής τους. Οι συμμετέχοντες αποκάλυψαν ότι τα κύρια εμπόδια που τους εμπόδιζαν να ασκηθούν ήταν ο περιορισμένος χρόνος (31%), το κόστος (21%) και το γεγονός ότι δεν τους άρεσε (19%).

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν χρειάζεται να είμαστε συνέχεια με τις φόρμες για να αυξήσουμε το επίπεδο της δραστηριότητάς μας και προσπαθούν να δείξουν στο κοινό πώς είναι δυνατόν όλοι να είμαστε «καθημερινοί αθλητές». Η ιδέα είναι ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας –όπως, το να ανεβαίνουμε με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή το να στεκόμαστε για μισή ώρα όρθιοι στη δουλειά- μπορούμε να εντάξουμε ήπια άσκηση στο πρόγραμμά μας χωρίς να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα.


Η άσκηση βελτιώνει την ψυχική μας ευεξία, την αυτοεκτίμηση, τη δύναμη και τη φυσική μας κατάσταση, αλλά αν αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί, για να σας παρακινήσουν να ασκηθείτε, ίσως η προοπτική του να προσθέσετε τρία χρόνια στη ζωή σας να σας πείσει.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!